marți, 18 ianuarie 2011

Masti cu ingrediente naturale pentru un ten perfect


Cred ca toate femeile care se respecta vor sa aiba un ten perfect. Cumpara o gramada de masti scumpe si geluri exfoliante, dar nu isi dau seama ca solutiile se afla in remediile naturale din bucatariile sau gradinile acestora. Astazi va voi arata cum sa creati masti in functie de tenul vostru. 
  
 Inainte de a aplica masca eu imi fac un gomaj cu cafea sau malai sau imi masez fata cu un gel exfoliant, iar apoi clatesc. 


Masti pentru TENUL GRAS

Tenul gras este opusul tenului uscat, deoarece secretia in exces de sebum face suprafata pielii sa fie uleioasa. Problema acestui tip de ten consta in faptul ca sebumul secretat in cantitati mai mari decat este normal atrage si pastreaza pe fata particule de praf si mizerie din mediul inconjurator. Acestea conduc la aparitia de acnee, puncte albe si negre etc. Pentru tenul gras mastile trebuie sa fie preparate din: mere, rosii, tarate, drojdie, lamai galbene sau verzi, albus de ou, faina de ovaz etc. 

♥Amesteca doua linguri de tarate cu o lingurita de drojdie, o lingurita de suc de lamaie si o lingura de apa. Maseaza-ti fata cu aceasta pasta in special in zona nasului si a barbiei si evita zona ochilor. Lasa 1-2 minute sa actioneze, dupa care spala cu apa calduta.
 
♥Amesteca o jumatate de lamaie cu o jumatate de pahar cu faina de ovaz si un albus de ou batut spuma. Aplica aceasta compozitie pe fata si dupa ce se usuca, indeparteaz-o cu apa calda.

♥Amesteca o lingura de argila alba sau verde cu suc proaspat de fructe sau apa distilata, pana se obtine o pasta ca o smantana. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza cu apa calda. 


Masti pentru TENUL NORMAL
 
Persoanele care au tenul normal sunt cele mai favorizate, deoarece pielea lor are o textura fina si uniforma, cu un echilibru la nivelul sebumului. Tenul normal este hidratat in mod corespunzator, nefiind nici gras, nici uscat si reprezentand tenul ideal. Pentru acest tip de ten se folosesc, de obicei, masti de intretinere pe baza de: morcovi, miere, piersici, petale de trandafir, papaya, lamai verzi, portocale, banane, capsuni, castraveti, migdale si multe altele. 

♥Amesteca intr-un pahar cu lapte batut, zeama a doua lamai verzi si aplica aceasta compozitie pe fata pentru o jumatate de ora. Indeparteaz-o cu apa rece.

♥Amesteca doi morcovi, un galbenus de ou si un pahar cu lapte. Aplica aceasta mixtura pe fata si las-o sa actioneze 20 de minute.

♥Amesteca jumatate de pahar cu iaurt natural, cu un castravete tocat marunt. Aplica pasta obtinuta pe fata si las-o sa actioneze 5-10 minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calduta.
 
  
Masti pentru TENUL USCAT

Pielea uscata este cea mai predispusa la linii fine si riduri, deoarece nu poate sa retina in structura sa substantele hidratante, iar glandele sebacee nu produc cantitati suficiente de sebum. Acest tip de ten este in mod constant deshidratat si are nevoie de ingrijire speciala prin hidratare intensa. Mastile pentru tenul uscat includ urmatoarele ingrediente: romanita, lavanda, menta, banane, miere, lapte, iaurt, albus de ou, unt, capsuni etc.

♥Amesteca doua banane mai verzi cu o lingura de miere si o jumatate de pahar de iaurt si aplica mixtura pe fata pentru 20 de minute pana se usuca. Apoi indeparteaz-o cu apa calduta.

Se amesteca doua lingurite de morcov ras fin, un galbenus de ou, o lingurita de amidon si una de miere si se intinde pe fata.  Dupa 20-30 de minute se indeparteaza si se clateste piele cu apa calda.

Bate un albus de ou pana se ingroasa si adauga 1 lingurita de miere si una de ulei de masline. Aplica mixtura si las-o pana se usuca. Indeparteaz-o cu apa calduta. 


Masca pentru TEN MIXT


Se ia un morcov, care se trece prin razatoarea mica, se adauga o lingura de smantana dulce, apoi se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze 15-20 de minute si se indeparteaza cu apa calduta.


Dupa ce ati aplicat masca, asezati-va pe pat/fotoliu si relaxati-va!
Sper ca acest articol v-a ajutat si ca veti incerca mastile astea, iar apoi sa imi spuneti cum au functionat :)
Daca mai aveti alte intrebari, scrieti-le la comentarii :*



Sursa: 
www.topsanatate.ro
www.stilfeminin.ro
www.util21.ro

5 comentarii:

  1. multumesc pentru sfaturi,foarte utile si bune!te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesante sfaturile, eu am tenul mixt maine incerc aceasta masca cu morcov.! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. @ honeybunny: sa'mi spui cum a functionat :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Uff..daca as avea si eu timp sa-mi mai fac....ar fi super! 8-|
    Nu mai am timp de nimic :(,poate in vacanta o sa incerc cateva !

    Kisses from Honeÿ Bunny!
    (\_ _/) ♥
    (='.'= )♥
    (")_(")_♥
    http://charmy-bunny.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...